Samenwerken met influencers doe je zo!

Samenwerken met influencers doe je zo!

Bedrijven of merken streven er steeds meer naar om samenwerkingen op te zetten met influencers zodat zij de boodschap kunnen versterken. Influencers dragen namelijk bij aan het vergroten van de bekendheid van een merk, je kunt een specifieke doelgroep bereiken en de social influencers worden gezien als experts van de markt. Lifestyle Media Group werkt sinds halverwege 2019 samen met een aantal leuke influencers!

‘’Influencers zijn belangrijke ambassadeurs voor je merk als je strategie goed werkt.’’

Wij werken voornamelijk samen met micro-influencers, onze voorkeur gaat hier naar uit omdat je met een kleiner mediabudget direct het hart van je doelgroep bereikt.

”Micro-influencers richten zich op een eigen niche en bereiken daarom een specifieke doelgroep. Er zit een ander prijskaartje aan, je kunt erg gericht een doelgroep bereiken en ze zijn enthousiast over samenwerkingen. Deze influencers denken graag met je mee, doen erg hun best om de mooiste content te creëren, zijn interactief met de volgers en komen juist omdat ze nog niet zó groot zijn echt betrouwbaar over bij de volgers.”

Stappenplan hoe te beginnen?

  1. Bepaal of de influencer de boodschap van jouw product of bedrijf kan versterken.
  2. Kijk naar je budget en de huidige marketingdoelen om te zien of een campagne met een influencer in de bestaande strategieën past.
  3. Zoek naar de juiste influencer zodat je een specifieke doelgroep kan aanspreken.
  4. Ontwikkel een briefing voor de influencer en start met het uitwerken van je campagne, dit gaat altijd in overleg met de influencer.

Voordat er een samenwerking in gang wordt gezet, bespreken we eerst de insteek met de influencer. Het is namelijk erg belangrijk dat beide partijen een match voelen. Niet alleen wij, maar ook de influencers, denken graag met je mee over de insteek. Benieuwd naar met wie wij samenwerken? Kijk dan bij ons overzicht en bepaal of er een influencer bij jouw bestaande strategieën past!

Wil jij graag weten hoe je dit het best kunt aanpakken? Neem dan contact met ons op en wij helpen je met jouw weg naar succes!

Bron: https://www.frankwatching.com/archive/2018/06/18/een-succesvolle-influencer-strategie-hoe-begin-je/

Eén reactie

  1. Lucie vd Oever schreef:

    Beste, graag komen wij in contact met een influencer die het beste past bij ons gepatenteerde merk, Pantysuit. De eerste en enige nooit meer afzakkende panty ter wereld. Omdat wij een nieuw en jong bedrijf zijn is ons budget vrij laag. We horen graag wat de mogelijkheden zijn.

    Vriendelijke groet, Lucie

Laat een reactie achter