De voordelen van influencer marketing

In deze constant ontwikkelende online wereld wordt het inzetten van influencers steeds belangrijker. Steeds meer bedrijven, klein en groot, grijpen de kans om via influencers hun bedrijf op de kaart te zetten bij hun doelgroep. Influencer marketing kan veel opleveren voor jouw bedrijf. Hieronder hebben wij de grootste voordelen even op een rijtje gezet:

 • Influencer marketing komt betrouwbaar over
  Uit onderzoek is gebleken dat earned media, denk hierbij aan reviews of mond-tot-mond, betrouwbaarder overkomen bij de consument. Recensies van influencers worden door zijn of haar volgers ook als heel betrouwbaar gezien, omdat zij vaak het gevoel hebben dat zij de influencer echt kennen.
 • Je bereikt een specifieke doelgroep
  Een social influencer beïnvloedt het gedrag en de meningen van een bepaalde doelgroep. Het is dus van groot belang om een influencer te vinden die goed aansluit bij de gewenste doelgroep en de en waarden van jou als bedrijf. De promotie is meestal in lijn met de levensstijl van de influencer en daarom heel effectief, omdat de volgers van de influencer daarin geïnteresseerd zijn.
 • Groot bereik
  Ben je een startend bedrijf of begin je net met het gebruik van social media, dan zal je zelf niet direct beschikken over een groot bereik. Hier kunnen influencers zeker een handje bij helpen! Veel influencers beschikken over honderdduizenden volgers. Je kunt dus in no-time heel veel mensen bereiken en jouw merk onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep.
 • Naamsbekendheid groeit
  Dit voordeel sluit goed aan bij het feit dat je heel veel mensen kan bereiken door het inzetten van influencers. Hierdoor kan je dus voor een redelijke prijs naamsbekendheid opbouwen. Je doelgroep komt snel in aanraking met je merk en door de influencers zal je naamsbekendheid flink toenemen! Voor startende bedrijven is dit een perfecte manier om je doelgroep kennis te laten maken met jou als bedrijf/merk.
 • Het is meetbaar
  Hoe jammer is het als je adverteert, maar niet precies kunt zien of het nou wat heeft opgeleverd. Dat is een groot voordeel van influencer marketing, de resultaten zijn meetbaar! Er zijn veel handige tools waarmee je bij kun houden wat je bezoekers doen en waar je bezoekers vandaan komen. Zo zie je meteen wat goed werkt voor jouw bedrijf en wat misschien wat minder goed. Dit scheelt weer onnodige kosten in de toekomst!

Het inzetten van influencers voor jouw bedrijf heeft dus enorm veel voordelen! Voor startende bedrijven kan het helpen om jouw bedrijf bekend te maken bij jouw doelgroep en hiermee je naamsbekendheid te vergroten. Maar ook voor de bedrijven die al langer actief zijn op social media kan het je bedrijf een boost geven!

Als je start met influencer marketing, is het belangrijk dat je het goed aanpakt en de juiste influencers voor jouw bedrijf kiest. Daar helpen wij jou graag bij! Wij hebben een breed aanbod aan influencers waarvan wij precies hun doelgroep en mogelijkheden weten, en daarmee een perfecte match kunnen zoeken voor jouw bedrijf!

Ben jij hierin geïnteresseerd en/of wil jij hier meer informatie over? Wij staan je met alle plezier te hulp! Mail ons naar info@lifestylemediagroup.nl of bel ons op 088 87 65 321!

Laat een reactie achter