COMEBACK – Jongeren brengen print terug

De voorspellingen zijn totaal anders dan verwacht! Print is terug, het is bewezen dat print groeit in populariteit onder jongeren. Vooral jongeren zijn het afgelopen jaar steeds meer print gaan lezen, naast hun online mediaconsumptie. Zowel de jongere generatie van 18 tot 24 jaar als de leeftijdsgroep tot 35 jaar leest meer via de printkanalen dan mensen in andere leeftijdscategorieën. Uit onderzoek blijkt zelfs dat er maar liefst 75% van de jongeren aangeeft minstens één tijdschriftpublicatie per maand te lezen.

Geweldig nieuws vinden wij! Want wie vindt het nou niet veel fijner om te lezen uit een mooi fysiek exemplaar. Flow is een heel goed voorbeeld van een fysiek tijdschrift die je 100% moet kunnen voelen en ruiken. Zij hebben een liefde voor papier en dit kan je in iedere uitgave duidelijk terugzien. FLOW – https://lifestylemediagroup.nl/mediapartner/flow/ Daarnaast is &C een voorbeeld van een mooi nieuw blad die een fantastische vormgeving heeft die je in je leeshoek moet hebben liggen. &C – https://lifestylemediagroup.nl/mediapartner/c/

Hoe komt deze comeback?
Het gemis van het ‘voelen en ruiken’ is zoals al eerder uitgelicht dus ook heel groot bij jongeren. Ook jongeren willen kunnen genieten van de ‘sensorische kwaliteiten’ van drukwerk in deze digitale wereld. Ze willen een boek of tijdschrift kunnen vasthouden. Daarnaast helpt print ‘herinneren’. Print zorgt ervoor dat informatie beter wordt onthouden in plaats van de informatie van een beeldscherm te moeten lezen. Consumenten vinden het ook veel gemakkelijker om zich met print te concentreren op een bericht. Daarnaast vindt men de informatie in print betrouwbaarder dan online.

Wij denken vooral dat het herinneren een goed gegeven is voor adverteerders. Het is dus goed om mee te nemen in je besluit, indien je twijfelt over het adverteren in print of online. Misschien zijn jongeren wel meer actief op de digitale markt maar dit blijkt dus helemaal niet zo veel invloed te hebben op de print markt als we dachten. Een positief uitzicht voor de toekomst!

Heb je hulp nodig bij de inzet van printmedia? Laat het ons weten, wij denk graag met je mee en geven je gratis op maat media-advies! https://lifestylemediagroup.nl/vrijblijvend-media-advies/

Bron: https://www.adformatie.nl/media/print-helemaal-terug-en-dat-komt-vooral-door-jongeren