Jouw doelstelling matchen met het juiste platform

Is het jouw doel om beter gevonden te worden in de zoekmachines? Meer verkeer naar je website te genereren? Of een groei in de naamsbekendheid te creëren? In dit artikel lees je meer over deze doelstellingen en hoe je daaraan kunt bijdragen met online promotie. De mogelijkheden van online adverteren zijn namelijk eindeloos, wij leggen uit waar je op moet letten!

Stap 1: wat is jouw doelstelling?

Voordat je online wil gaan adverteren is het belangrijk dat je jouw doelstelling goed voor ogen hebt; wat wil je bereiken met jouw advertentie? Dit is niet alleen essentieel voor de keuze van een platform, maar ook voor de selectie van de juiste tekst en beelden. Denk hier dus altijd goed over na voordat je verschillende opties in overweging neemt. Onze media adviseurs kunnen je hier altijd vrijblijvend in adviseren.

Beter gevonden worden in zoekmachines

Is het jouw doel om beter gevonden te worden in Google? In dit geval kan je het beste samenwerken met een platform dat gespecialiseerd is op SEO gebied. Maar hoe weet je nou welke blogger goed scoort op SEO? Wij filteren onze mediapartners op de Domain Authority en de Trustflow waardes. We kijken dan naar een minimale DA waarde van 30, en een minimale Trustflow van 25, zodat we jouw campagne effectief kunnen inzetten. Zo heeft onze online mediapartner MamsAtWork.nl een DA waarde van 36 en een Trustflow van 47. Richt jij je op de doelgroep moeders? Dan is dit een van de online platformen die wij aanbieden als het jouw doel is om beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Het vergroten van jouw vindbaarheid in Google is dé manier om ervoor te zorgen dat meer potentiële klanten je merk zien. Als je hoog in de zoekresultaten wordt gevonden genereer je meer verkeer naar je website en kom je betrouwbaarder over bij de bezoeker. Want zeg nou zelf, wie kijkt er nog verder dan pagina 3 op Google?

Je conversie verhogen

Als je je conversie wilt verhogen adviseren wij om een online advertorial of review bij bijvoorbeeld een blogger of online magazine in te zetten, of samen te werken met een influencer op social media. Bij de selectie van deze mediapartners kijken wij vooral naar het bereik en de interactie waardes, zoals likes en shares. Het beste is om hier een kortingsactie aan te koppelen, zodat jouw doelgroep de urgentie ziet om direct tot een aankoop over te gaan. Voor jouw doelgroep een leuke korting, voor jou meer omzet: win-win dus!

Naamsbekendheid vergroten

Voor een groei in de naamsbekendheid kijk je vooral naar de unieke bezoekers van een online platform of naar het aantal volgers bij influencers. Hoe groter het bereik, hoe beter. Je wilt natuurlijk dat jouw bedrijf bij zo veel mogelijk mensen wordt getoond, maar wel de juiste doelgroep. Heb jij een leuk mannenmerk? Adverteer bijvoorbeeld bij onze influencer @meervoormannen, met maar liefst 290.000 volgers.

Goed om te weten: de key tot een groei in de naamsbekendheid is herhaling, herhaling, herhaling. Zet meerdere plaatsingen op verschillende platformen in, zodat je merk vaker wordt gezien. Want herhaling leidt tot herinnering.

Succesvolle online plaatsing

Voordat je kan verwachten dat een plaatsing succesvol wordt, is het dus belangrijk dat je de juiste doelgroep en doelstellingen voor ogen hebt. Wij hebben per doelstelling verschillende online mediapartners die wij je aan kunnen raden. Zo kunnen wij jouw verwachtingen managen en samen zorgen voor het beste resultaat. Onze adviesgesprekken zijn altijd gratis en vrijblijvend! Wil je een keertje sparren? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

 

 

Laat een reactie achter